10 tips om muurisolatie te verbeteren

muurisolatie

Haal de meeste energie-efficiëntie uit uw isolatie door alle openingen op te vullen, compressie te vermijden, gaten in de lijst af te dichten en andere deskundige tips.

Snijd glasvezelmatten op exacte breedtes:

Het is gemakkelijk om uw muren te isoleren met glasvezelisolatie (tenminste als ze open zijn!), Maar het werk vereist nog steeds aandacht voor detail om het maximale voordeel te behalen. Elke opening en gecomprimeerde mat laat een pad achter waar warmte of kou kan ontsnappen.

Meet en knip de glasvezelmat voor een exacte pasvorm. Voeg ongeveer 1/4 inch toe aan de meting om een ​​goede pasvorm te garanderen. Gebruik een 4-tot 6-in. Breed bord of strook triplex als richtliniaal om uw mes te geleiden. Lijn de rand van het bord uit op de juiste breedte, druk de isolatie samen en snijd deze met een scherp mes. Een stukje triplex onder de mat beschermt de afgewerkte vloeren en voorkomt dat het blad bot wordt op beton.

Glasvezel batts

Vermijd vulling:

Stop batts over de volledige breedte niet in ruimtes die te smal zijn. Verkruimelmatten om in nauwe ruimtes te passen, creëren ongeïsoleerde luchtzakken. En verpakte isolatie heeft een lagere R-waarde.

Draag beschermende uitrusting:

Bescherm je huid, ogen en longen wanneer je met glasvezel werkt. Als je er veel van installeert, overweeg dan om een ​​wegwerpoverall te dragen (niet duur in verfwinkels en thuiscentra).

Een veiligheidsbril, handschoenen, een stofmasker, een pet en bekledingen met lange mouwen beschermen je tegen irritatie door glasvezel.

Dicht smalle openingen af ​​met schuim:

Dicht raam- en deurstijlen af ​​met expanderend spuitschuim. Het belangrijkste doel van het sproeischuim is om de ruimte rond het raam af te dichten om luchtinfiltratie te voorkomen. Gebruik schuim dat is gelabeld voor raam- en deurisolatie. Dit ‘minimaal uitzettende’ type vermindert de kans op kromtrekken van de stijl. Als er nog ruimte rond het raam is nadat het schuim is uitgehard, vul de resterende ruimte dan lichtjes op met stroken glasvezelisolatie.

Inkepingen rond schakelkasten:

Snijd inkepingen in matten om goed rond de elektriciteitskasten te passen. Luchtdichte dozen hebben pakkingen die afdichten tegen de gipsplaat.

Leg de mat op zijn plaats en gebruik een schaar om rond de doos te knippen. Stop de uitgeknipte plug van isolatie achter de doos. Wikkel geen glasvezelmatten om elektriciteitskasten of stop er geen volle matten achter. Dat zorgt voor gaten en luchtcirculatieroutes rond de doos.

Isolatie

Split Batts rond kabels en leidingen:

Verdeel de matten uit elkaar om rond draden en pijpen te passen om de volledige waarde van de isolatie te krijgen. Glasvezelmatten hebben een verticaal weefsel waarmee u het gemakkelijk open kunt scheuren voor isolatie rond elektrische kabels.

Vermijd het vullen van batts achter leidingen en kabels:

Stop geen battles van volledige dikte achter buizen en kabels. Door het glasvezel samen te drukken, wordt de isolatiewaarde verlaagd en ontstaan ​​er holtes tussen de isolatie en de gipsplaat.

Pluggaten in boven- en onderplaten:

Maak gaten in de boven- en onderplaten dicht met expanderend spuitschuim. Zelfs kleine gaatjes kunnen veel lucht laten ontsnappen. Laat geen openingen rond draden, leidingen of kanalen los. Deze openingen creëren paden voor warme binnenlucht om naar de zolder te lekken, waardoor energie wordt verspild en condensatie op de zolder of zelfs ijsdammen in koude klimaten worden veroorzaakt.

Vermijd waar mogelijk papierzijdige isolatie:

Koop geen papiergeïsoleerde isolatie voor standaard isolatiewerkzaamheden aan de muur. De papierbekleding maakt het snijden van de batts moeilijk. En het is moeilijk om een ​​strakke dampvertrager te maken met papieren vellen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *