Het verschil tussen spouwmuurisolatie en massieve muurisolatie

Muurisolatie

Wat is een spouwmuur?

In de eerste helft van de 20e eeuw zijn spouwmuren ontwikkeld om vocht tegen te gaan. Heel eenvoudig, in plaats van een 9 inch dikke bakstenen muur tussen de binnen- en buitenkant van het huis, heeft een spouwmuur twee lagen baksteen, met een opening ertussen. De spleet kan van 20 tot 100 mm breed zijn en betekent daarom dat spouwmuren veel breder zijn dan een massieve bakstenen muur.

U kunt zien of uw eigendom een ​​spouwmuur is door naar een zichtbaar metselwerk te kijken. Als alle stenen even lang zijn (dwz ze zijn allemaal in de lengte gelegd), heb je waarschijnlijk een spouwmuur. Je kunt ook kijken naar de breedte van de muur – als het meer dan 270 mm is, is de kans groot dat je een spouwmuur hebt.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is vrij goedkoop te installeren en kost bij een gemiddeld huis slechts enkele uren. De opening tussen de stenen is gevuld met een van de verschillende materialen voor ongeveer £ 5-8 per vierkante meter. Het is goedkoop, eenvoudig te installeren en bespaart u veel op uw rekeningen. De meeste eigenschappen in het land die deze vorm van isolatie kunnen installeren, hebben het al laten doen.

Er zijn een paar verschillende soorten spouwisolatie. Moderne panden worden gebouwd met reeds aanwezige isolatie, meestal stijve plaatisolatie. Wanneer isolatie achteraf wordt aangebracht voor een oudere woning, zijn de opties de goedkopere glasvezelisolatie of polystyreen parelisolatie, die duurder is maar betere prestaties levert.

isolatie

Wat is een stevige muur?

Een stevige bakstenen muur is precies zoals hij klinkt. Typisch twee stenen breed, waarbij elke rij stenen in elkaar grijpt om een ​​volledig solide 9 inch bakstenen muur te vormen. Er is geen opening tussen de stenen om te isoleren en daarom moet u ofwel isolatie toevoegen aan de binnenkant van het pand, of dit extern doen.

Dit soort muren kun je herkennen door weer naar het metselwerk te kijken. Als de stenen afwisselen tussen een mengsel van kop- (korte) en brancard (lange) stenen, heb je een stevige muur. Als de eigenschap wordt weergegeven, controleer dan de breedte van de muur – als deze minder dan 260 mm is, is de kans groot dat de muur van massieve baksteen is. Het overgrote deel van de gebouwen die vóor de jaren 30 zijn gebouwd, is van massieve baksteen.

Wat is massieve muurisolatie?

Of u nu kiest voor interne of externe isolatie, massieve muurisolatie is duur. Er is enige financiering beschikbaar voor deze vorm van isolatie, maar u zult waarschijnlijk uw eigen bijdrage moeten leveren op het gebied van duizenden in plaats van honderden ponden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *