Een gids voor isolatietypes

Isolatie

Door uw huis te isoleren, kunt u geld besparen en het milieu helpen. De vele soorten isolatie die beschikbaar zijn voor verschillende delen van uw huis, kunnen het echter een intimiderende taak maken om aan te pakken. We hebben een gemakkelijk te lezen gids samengesteld die veel verschillende soorten isolatie omvat, van zolder tot spouwmuur. Lees verder om te leren hoe u uw huis, de voordelen en de kosten kunt isoleren.

Zolder isolatie

Hokisolatie is erg belangrijk omdat ongeveer een kwart van de warmte in je huis door het dak verloren gaat als het niet of onvoldoende geïsoleerd is. Isolatie komt meestal in matten, rollen of los in zakken en sommige soorten zijn moeilijker te plaatsen dan andere. Een geïsoleerd dak verlaagt uw brandstofkosten, omdat uw verwarmingssysteem efficiënter wordt. U kunt uw hok isoleren met verschillende isolatiematerialen. Bij een standaard loft worden de isolatiematerialen tussen en over de balken van de loft geplaatst.

Zolder isolatie

Dakisolatie

Dakisolatie wordt meestal uitgevoerd als u uw loft omgebouwd heeft tot kamer. Het dak kan worden geïsoleerd door gebruik te maken van dakisolatiematerialen zoals stijve isolatieplaten die je tussen de spanten plaatst, of schuim, losse vulling. Zodra ze op hun plaats zitten, kunt u er gipsplaat overheen leggen en decoreren om de gewenste leefruimte te creëren.

Muurisolatie

Muurisolatie is er in verschillende soorten, afhankelijk van wat voor soort muur je wilt isoleren. Er bestaat:

Muurisolatie

Spouwmuur isolatie

Een spouwmuur bestaat uit twee wanden met in het midden een spleet. Meestal is de ene muur van baksteen en de andere van beton. De opening tussen de twee muren zorgt ervoor dat er lucht doorheen stroomt, waardoor de temperatureuur in uw huis wordt verlaagd en het moeilijker wordt om te verwarmen. Spouwmuurisolatie wordt aangebracht door de spleet in de spouwmuur op te vullen met een geschikt isolatiemateriaal. De meeste huizen die na de jaren 1920 zijn gebouwd, hebben waarschijnlijk spouwmuren.

Massieve muurisolatie

Als uw huis vóor de jaren twintig is gebouwd, heeft het waarschijnlijk stevige muren. Daarom hebben de muren geen holtes. De muren zijn meestal gemaakt van baksteen of steen. Het ontbreken van holle ruimtes betekent echter niet dat ze een effectieve vorm van isolatie zijn, aangezien een massieve wand net zo ineffectief kan zijn als een holle wand.

Als je wilt zien of je huis een spouw of een stevige muur heeft, kun je dat meestal zien als je naar het metselwerk buiten je huis kijkt. Als je doorlopende stenen met halfhoge stenen rond het midden van de muur kunt zien, is dit een goed teken dat je een stevige muur hebt. Een andere manier om erachter te komen, is door uw muur vanaf een deur of raam op te meten. Als het dunner is dan 30 cm, is het waarschijnlijk een stevige muur. Het is mogelijk om een ​​massieve muur te isoleren met interne of externe isolatie.

Interne muurisolatie

Binnenwandisolatie kan worden gedaan door planken of rollen isolatie op de muren aan te brengen. Door de plaatsing wordt uw vloeroppervlak door de extra dikte van de wanden iets verkleind. Het metselwerk zal ook vooraf moeten worden voorbereid, inclusief het opnieuw pleisteren van eventuele bestaande schade aan de muren voordat de isolatie wordt aangebracht. Als de muren om welke reden dan ook ongeschikt zijn om aan boord te gaan, dan zou er een noppenmuur moeten worden gebouwd. Dit zou de grootte van de kamer verder verkleinen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *