Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuur isolatie

Spouwmuurisolatie wordt voornamelijk geïnstalleerd voor ventilatie en vermindering van warmteverlies die kan worden veroorzaakt door de spouw tussen de muren. Het heeft ook de voorkeur van huiseigenaren omdat het kan helpen het energieverbruik te verminderen en als een schild werkt om te voorkomen dat regenwater de buitenmuur binnendringt en het huis binnendringt.
Spouwmuurisolatie heeft voordelen, waardoor het populair is bij bouwers en hiseenaren. Ondanks de goede punten die aan dit type isolatie worden toegeschreven, is er ook een keerzijde aan het gebruik van dit type isolatie.

1. Diameter Maatvoordeel

Het gebruikte isolatiemateriaal, polystyreen kraal is zo klein dat het gemakkelijk kan worden gepompt, zelfs als de holte smal is. Dit is een interessant kenmerk van dit materiaal dat het voordeliger maakt dan andere te gebruiken materialen. Bovendien zullen boorgaten bij het kleinere formaat ook klein zijn, zodat ze de muren niet beschadigen en ook gemakkelijk te bedekken zijn.

2. Reductie van warmteverlies

Een ander belangrijk voordeel van spouwmuurisolatie is het minimaliseren van de hoeveelheid warmte die tijdens de wintermaanden uit de muren ontsnapt door convectie, een van de drie manieren waarop warmte wordt afgevoerd. Door spouwmuurisolatie te installeren, is het alsof je een deksel op een kop warme koffie legt. Hierdoor duurt het langer voordat de koffie koud wordt omdat er warmte vast komt te zitten. Dit is ook wat dit type isolatie doet met de warmte. Het dicht de kleine hoeveelheid lucht tussen de muren van metselwerk af.

3. Goedkoper in kosten

Spouwmuurisolaties zijn gevuld met materialen die warmte-isolatoren zijn. Kleine polystyreen kralen zetten uit dat zodra deze materialen naar binnen worden gepompt, ze de holte tussen de muren zullen vullen. Er kunnen ook andere spouwmuurisolatiematerialen worden gebruikt die niet duur zijn. Deze materialen kunnen gerecycled papier zijn dat in flarden is veranderd, behandelde glasvezels die waterdicht zijn en vermiculieten.

Muurisolatie

4. Schimmelpreventie

Schimmels ontstaan ​​door condensatie en dit probem kan worden opgelost door spouwmuurisolatie. Dit komt omdat de isolatie ervoor zorgt dat het vocht niet door de muur kan stromen. Water kan de buitenmuur passeren of passeren omdat het poreus is. Met de geïsoleerde spouwmuur zit er water tussen opgesloten en stroomt het gewoon over de grond of boven de ramen in plaats van door de binnenmuur te gaan en vocht binnen te laten. Met minder of geen vocht zullen zich geen schimmels vormen op de muren in huis.

5. Lagere energierekeningen

Huiseigenaren met geïsoleerde woningen besparen meer op energieverbruik doordat warmteverlies wordt verminderd. Hierdoor is de temperatureuur binnenin warmer en hoeven ze de verwarming niet aan te zetten. Kachels verbruiken meer energie, wat kan leiden tot hogere energierekeningen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *